LPG gasfles inbouw voor camper / verkoop wagen

LPG gasfles inbouw voor camper / verkoop wagen

LPG gasfles in camper of verkoop wagen? Wij vertellen je de voors en tegens betreffende lpg gasflessen.

LPG gasflessen in een camper hebben veel voordelen, zo is het gasverbruik een stuk voordeliger en heeft u geen wisselflessen meer nodig. U heeft zelf de controle over de inhoud en de flessen zijn door heel Europa hervulbaar met LPG autogas. 

Er zijn echter ook nadelen aan de LPG gasfles zoals de hogere aanschaf prijs, de olie toevoeging en de installatie. 

Voor camper eigenaren is de motivatie om over te stappen op LPG gasflessen, niet alleen maar de lagere verbruikskosten. Dit is echter wel een fijne bijkomstigheid. Bij een vakantie in het buitenland is het veelal zeer lastig om de gewone propaan gasfles om te wisselen of gevuld te krijgen. Veelal moet er een lokale gasfles gekocht worden en hierdoor moet soms ook de gasdrukregelaar en slang aangepast worden. Bij een rondreis gebeurd hetzelfde weer in het volgende land. Met de LPG gasfles is er sprake van een vaste gasfles die u zelf kunt vullen. Het grote voordeel is ook dat de fles al bijgevuld kan worden voordat deze leeg is. Zo kunt u met één fles op pad waarmee u geld en gewicht bespaard. Indien u zeker wilt zijn (bijvoorbeeld bij een lange tijd wildkamperen) van gas kunt u altijd een kleinere propaan fles als reserve plaatsen. 

De aanschaf van een lpg gasfles is vaak een drempel door de hogere aanschaf kosten. De LPG gasflessen zijn duurder door de extra eisen voor de appendages en certificering. Bij gemiddeld gebruik zal de fles zich echter snel terug verdienen. 

In LPG zit een olie toevoeging wat vervuiling in uw installatie kan veroorzaken. De olie toevoeging kan echter eenvoudig uit de LPG gefilterd worden met behulp van een lpg gasfilter. 

De LPG gasflessen kunnen rechtstreeks gevuld worden middels het vulstuk. Dit vereist dan zeer weinig installatie. De gasfles kan dan gewoon vervangen worden. Bij het vullen van de fles moet de gaskast open en kan er direct op de fles gevuld worden. Met een buiten vul aansluiting kunt u eenvoudig de lpg gasfles vullen zonder de gaskast te openen. In veel landen is dit ook verplicht. Om de buitenvuller te installeren en op deze manier de LPG fles te kunnen vullen is enige technische kennis en het juiste gereedschap vereist. De installatie kan ook professioneel verzorgt worden door MultiFlame. De kosten voor het installeren van de buiten vul set liggen tussen de € 79,95 en € 94,95

 

F.A.Q. / Veel gestelde vragen:

 

Mag ik lpg vullen in de camper?

In bijna heel Europa mag dit gewoon echter wisselen de regels voor het vullen per land, informeer hierna.

 

Is lpg vervuilend voor apparatuur?

Ja, lpg heeft een olie toevoeging welke uw apparatuur kan vervuilen. De koelkast en o.a. Truma apparatuur / gasdruk regelaars kunnen niet tegen deze deze toevoeging. Gebruik bij voorkeur een lpg gasfilter met keramische of glasvezel binnenfilter. 

 

Werkt mijn camper op lpg? 

Ja, alle producten welke op propaan werken kunnen ook op lpg gas gebruikt worden. Het is ook geen probleem om te wisselen tussen propaan en lpg gas. Er zijn geen aanpassingen nodig.

 

Kan lpg in de winter gebruikt worden?

Ja, lpg is gewoon te gebruiken in de winter. lpg is een mix van butaan en propaan. Propaan heeft een kookpunt van -42 graden en butaan heeft een kookpunt van -0,6 graden wat in praktijk inhoud dat butaan slecht verdampt bij temperaturen onder de 5 graden. Bij gebruik kan het dan zijn dat er een deel butaan in de tank blijft zitten welke niet wil verdampen. Wanneer de temperatuur weer boven de 5 graden is zal dit deel weer gewoon mee verdampen. Bij veel campers zit het gashok al in de opbouw en zal de temperatuur hier niet onder komen wanneer de camper verwarmd wordt. Tevens is de mengverhouding van lpg wisselend. Wanneer het kouder word zal er minder butaan in lpg zitten. We raden daarom aan om zoveel mogelijk lokaal te tanken waar de verhouding dus aan de temperatuur is aangepast. Als extra zekerheid is het mogelijk wanneer u op wintersport gaat een verwarmings element aan te brengen op de tank of een extra propaan tank mee te nemen. 

 

-Meer info of vragen? 

U kan hieronder uw vraag stellen waarop zo spoedig mogelijk gereageerd zal worden. 

 

Meer info over inbouw van lpg gasflessen:

www.lpgindecamper.nl

 

-Handige linkjes:

LPG Gasflessen

draadloze inhoudsmeters

Elektronische inhoudsmeters

LPG filters universeel 

LPG filter Truma

 

LPG inbouw voorbeeld

Reacties

 1. C van Asperen C van Asperen

  Hallo Stremmelaar,

  Nee dit mag zeker niet. Als er iets gebeurd waar die fles dan bij betrokken is dan heeft u een probleem met de verzekering en alle andere mogelijke gevolgen. Gastanks moeten speciaal ingericht en gekeurd zijn voor gebruik met lpg gas.

  Mvg,
  Chris
  MultiFlame

 2. C van Asperen C van Asperen

  Beste René,

  Met 1 vulpunt kunnen meerdere flessen gekoppeld worden.

  Mvg,
  Chris
  MultiFlame

 3. René Schrauwers René Schrauwers

  Mijn vraag is het volgende, wordt een 2e lpg tank door de zelfde buitenaansluiting gevuld, zijn ze dus op de vulaansluiting ook gekoppeld? Dus hoef ik deze dan niet apart te vullen?

 4. C van Asperen C van Asperen

  Hallo,

  Dit is zeker mogelijk.
  De lpg flessen en gewone gasflessen kunnen naast elkaar gebruikt worden.

  Met vriendelijk groet,
  Chris

 5. Inge Inge

  Is het mogelijk om naast 1 LPG tank nog een andere gasfles te gebruiken... b.v een spaanse repsol fles

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »