Mobiele gaskachels zonder afvoer

Mobiele gaskachels zonder afvoer

Uitleg over de verschillende type mobiele gaskachels welke zonder afvoer binnen gebruikt mogen worden.

Bent u op zoek naar een mobiele gaskachel?

Graag geven wij uitleg welke kachel voor u geschikt is en hoe de techniek werkt. 

 

De mobiele gaskachels:

 

De meest gestelde vraag is: "mag deze kachel zonder afvoer binnen gebruikt worden?" Ja, dit mag!

 

Hoe dit kan? De mobiele gaskachel voldoet aan zeer strenge eisen voor het gebruik in leefruimtes. Zo zit er een ODS beveiliging op die de zuurstof en koolmonoxide gehaltes meet en bij afwijking de kachel uitschakelt nog ver voor u er iets van merkt. Hierdoor mag de mobiele gaskachel binnenshuis worden gebruikt.

 

De mobiele gaskachels hebben op flessengas een 100% verbrandingstechniek. In de praktijk houdt dit in dat de kachels een emissie mogen hebben van max. 4% (de meeste modellen hebben 2.5 tot 3%). Hierdoor kunnen de mobiele gaskachels in alle ruimtes geplaatst worden waar een permanente ventilatie aanwezig is.

 

De voorwaarden voor gebruik inpandig:

-Minimaal 100 cm2 ventilatie

-De ruimte moet minimaal 40 m3 groot zijn (kan afwijken per model)

-Vrije ruimte houden voor de kachel van minimaal 50 cm (infrarood kachels minimaal 150 cm)

 

Waar mag de mobiele gaskachel niet worden gebruikt?:

NIET geschikt voor: badkamer, flat (hoger dan 2de verdieping), kelder, boot (onder de waterlijn) en ruimtes kleiner dan 40 m3.

 

WEL zeer geschikt voor: woonkamer, keuken, serre, werkkamer, schuur, garage, blokhut, tuinhuis, chalet, stacaravan enz.

 

Hoe werkt de ODS beveiliging: 

De mobiele gaskachel heeft een techniek in de waakvlam waardoor deze enkel in de juiste conditie kan branden. Wanneer er een daling van zuurstof of een stijging van koolmonoxide is zal de waakvlam afwijkend branden en uit gaan, waarna de gastoevoer afgesloten zal worden door de thermokoppel. De werking hiervan is zeer goed door getest en kan dan ook niet falen en is niet slijtage gevoelig.

 

Verschillende modellen mobiele gaskachels:

De rol kachels kennen verschillende uitvoeringen met elk hun eigen voor en nadelen.

-Katalyt gaskachels

-Infrarood gaskachels

-Blueflame gaskachels

 

Katalyt gaskachels:

De katalyt rol kachels zijn voorzien van een verbrandingsdeken met een interne verbranding. Deze kachel heeft een schone verbranding maar het duurt enkele min. alvorens deze warmte afgeeft.

 

Infrarood kachels:

De infrarood rol kachels hebben een keramisch element die door de vlam gaat opgloeien en de warmte de ruimte in straalt. Deze infrarood kachels geven daarom een zeer behaaglijke stralingswarmte af waardoor de gaskachel altijd als warmte bron waarneembaar is. Naast de stralingswarmte geeft de kachel ook zeer veel confectie warmte. Dit is de warmte die door de ruimte circuleert en de ruimte verwarmt. De infrarood kachels werken geheel zonder stroom, enkel een gasfles aansluiten en klaar! Er zijn modellen met een ingebouwde ventilator die de warmte de ruimte in blaast en zorgt voor een snellere warmte spreiding. De modellen met de turbo ventilator hebben wel een stroom aansluiting nodig. Nadeel van de infraroodkachels: Niet geschikt in een vochtige omgeving en tevens dient er een vrije ruimte voor de kachel te zijn van 150 cm. Voordeel van de infrarood kachels: Direct stralingswarmte en zeer veel vermogen! 

 

Blue Flame gaskachels: 

De blueflame rol kachel heeft een blauwe vlammenbalk die direct veel confectie warmte geeft in de ruimte. De blueflame gaskachels geven een gezellige sfeer en veel vermogen. Er zijn vele uitvoeringen van de blueflame gaskachel zoals de Provence of Manhattan. Maar ook de Broilfire met thermostaat regeling die vol automatisch de brander in en uit schakelt zonder stroom. Dit model is zeer breed toepasbaar en kent eigenlijk geen nadelen. 

 

Onderhoud:

De mobiele gaskachels hebben zeer weinig onderhoud nodig. Enkel af en toe de kachel incl. het brander element stof en spinnen rag vrij maken. Wanneer de kachel niet of afwijkend brandt kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan op afstand enkele dingen met u nalopen en uitsluiten. Mocht dit niet lukken dan kunnen wij uiteraard de kachel voor u nakijken en eventueel herstellen.

 

Brandstof:

De mobiele gaskachels werken op flessengas. Dit kan butaan, propaan of lpg gas zijn. In praktijk adviseren wij propaan of lpg omdat butaan niet fijn meer werkt bij temperaturen onder de 5 graden.

U kan zonder aanpassing wisselen tussen propaan, butaan of lpg gas. Zo is het mogelijk te wisselen of over te gaan naar een ander soort gas. 

Wanneer loont het om de mobiele gaskachel op LPG gas te gebruiken? De kachels werken uitstekend op lpg gas. Hiervoor zijn speciale hervulbare lpg gasdamptanks verkrijgbaar. De meeste kachels bieden achterin plaats aan een lpg gasfles tot 27 liter. 

Indien u de kachel af en toe aan zet om even te verwarmen is het voordeliger om de kachel op propaan of butaan te gebruiken. Wanneer u de kachel structureel gebruikt loont het al snel om een lpg gasfles aan te schaffen. 

Het kantelpunt is ongeveer 100 branduren per jaar, wanneer u meer stookt zal lpg zeker lonend zijn voor u.

Het voordeel van lpg: u kunt de fles op ieder moment weer (bij)vullen, de fles hoeft niet leeg te zijn. Bij propaan flessen daarentegen moet u veelal gebruik maken van een reserve fles, omdat u de fles weer leeg moet inleveren. 

 

Zoekwoorden: campingkachel, patio heater, rolkachel, propaan kachel, lpg kachel, butaan kachel, gasheater, bijzetkachel, straalkachel, werkplaats kachel, bijverwarming, bijzetkachel, mobiele gas kachel.

 

Enkele handige linkjes:

Mobiele gaskachels

Lpg gasflessen

Reacties

 1. C van Asperen C van Asperen

  Beste Ysabel Detaellenaere,

  De blue flame van Broilfire zal helaas pas weer in sept. 2021 binnen komen.
  We hebben nog wel andere modellen.

  Met vriendelijke groet,
  Chris

 2. Ysabel Detaellenaere Ysabel Detaellenaere

  Beste,

  Ik vind echter geen info over het model KF-B006-MP van Broilfire bleu flame.
  Bestaat die niet meer?
  Kan u me zeggen of er daar ook die beveiligingen opzitten zoals uitval bij co2 tekort, omvalbeveiliging, en dergelijke meer.
  Of kan u me de info over dit toestel bezorgen aub?

  Alvast bedankt.

  Mvg
  Ysabel Detaellenaere

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »