Broilfire Wokbrander beveiligd gietijzer 3 poot 10.5 kW

84,95 Op voorraad
Wokpit gaskomfoor. Krachtige gietijzeren gaspit brander voor wokken of grote kook pannen. Met piëzo ontsteking en thermokoppel. Garantie 3 jaar Lees meer
  • Lage verzendkosten
  • Snelle verzending
  • 14 dagen ruilen/retour
  • Whatsapp chat: 0854018978
  • Ruim 16 jaar ervaring

Specificaties

Merk:
Broilfire
Artikelnummer:
WB006-01
EAN:
7435114199167
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Voor 13:00 uur besteld vandaag verzonden.

Informatie

Broilfire wokbrander 3 poot 10.5 kW

De Broilfire 3 poot wokbrander is beveiligd met een thermokoppel beveiliging (Bij uitwaaien stopt de gastoevoer). Hierdoor toegestaan voor gebruik binnen en buiten.
Deze wokbrander is eenvoudig en veilig aan te steken met de piëzo druk ontsteker.
Deze krachtige gietijzeren powerfire kookbrander is de oplossing om binnen of buiten eens lekker te gaan wokken, koken, grillen of braden.

De wokbrander kan eenvoudig in een buitenkeuken geplaatst worden waarmee u buiten de heerlijkste gerechten eenvoudig en snel kan bereiden.

Tevens zeer geschikt voor particuliere bierbrouwers die een degelijke brander onder de ketel zoeken.Perfecte pasvorm voor platte en bolle pannen.

Zie hieronder een demo filmpje van de Broilfire wokbrander:

Zie ook de combi aanbiedingen wokbrander incl. pan als set.

Ook leverbaar in 4 poot uitvoering!

Specificaties:

Gemakkelijk te monteren en demonteren
Werkhoogte ca. 15 cm
18 cm brander pit doorsnee
Lengte 55 cm
Vermogen regelbaar van 1 kW tot 10.5 kW
Max. gas verbruik 764 g/h
Gewicht 4,2 kg
Geheel Gietijzer
Speciale coating tegen roest
Brandstof: propaan, butaan en LPG
Voorzien van elektronische piëzo ontsteking
Beveiligd met thermokoppel
Gas aansluiting: 1/4 links buitendraad
Gasdruk: 50 mbar

Wat is nu wokken:

Wok koken is een sensatie, hoge vlammen die rond de onderkant van de koepelvormige pan buigen, terwijl geurende rookwolken de ruimte vullen en de groenten en het vlees door de lucht boven de pan vliegen, voortgestuwd door de geoefende toss van de chef. Het duurt nauwelijks een minuut of twee voordat het gerecht in een klaarstaande kom wordt geschept. 

In de huidige drukke tijden zijn snelle maaltijden gewenst, daarom is het geen wonder dat de snelheid van het wokken de aandacht van de meeste thuiskoks in het Westen heeft getrokken.
De wokpan verdeelt de warmte gelijkmatig vanaf de basis naar de zijkanten, en vanwege de steile wanden kun je er voedsel in verplaatsen. Dit betekent dat wanneer je de vlam inschakelt, je de pan heel heet kunt krijgen en door het voedsel snel in de wokpan rond te bewegen de ingrediënten in een mum van tijd in avondeten kunt veranderen.
Maar wokken is niet alles wat een wok kan doen! Bij een Chinese maaltijd staan er veel verschillende soorten gerechten tegelijk op tafel en waarschijnlijk worden de meeste in een wok bereidt. Stoven, stomen, koken en frituren zijn allemaal mogelijk in een degelijke wokpan.

Belangrijke tips voor het wokken:

1. Behandel de pan elke keer als je de pan gebruikt

Dit doe je door wat olie in de wokpan te gieten en het rond in het kookoppervlak van de wok te draaien en het vervolgens warm te laten roken. Giet het residu vervolgens in een hittebestendige container en doe opnieuw verse olie in de pan om te gaan wokken. Zo maak je van je wok een pan met antiaanbaklaag.

2. Gebruik de juiste olie

Gebruik olie met een hoog rookpunt zoals aardnotenolie, koolzaadolie (canola) of arachideolie, maïsolie, rijstolie, slaolie of zonnebloemolie.

3. Kijk verder dan roerbakken

De wok is niet alleen om te roerbakken, hij wordt vrijwel overal voor gebruikt. Het is erg handig om te frituren in een wok, je hebt veel minder olie nodig dan in een gewone pan. Je kunt ook bijvoorbeeld een bamboe stronk in de wok doen, de bodem van de wok met water vullen en zo gaan stomen.

4. Zorg voor een krachtige brander

Klassieke roerbak wordt vaak gedaan bij zeer hoog vuur. Je wokpan moet dan goed aan het werk, een beetje sissen en een beetje rook geven als je aan het roerbakken bent. Maar je wilt de olie niet te heet verhitten voordat je de aromaten erin doet. Breng het oppervlak op temperatuur en laat de wok erg heet worden voordat je begint. Doe dan de olie erin en doe er vrij snel knoflook of chili  bij in zodat de olie niet te heet wordt wanneer je begint. Je kunt de smaak extraheren zonder weg te gooien of te verbranden.

5. Gebruik een spatel, schep, schuimspaan en pollepel.

Een wokspatel met een lange steel is een zeer goed hulpmiddel om de wokbodem tijdens het roerbakken leeg te scheppen. Dit is wat Chinese thuiskoks gebruiken. Het andere dat nuttig is, is een Chinese lepel, waarvan de kom een andere hoek heeft dan de westerse soephoek. Je kunt het gebruiken voor het opscheppen van olie, bouillon of water, of voor het mixen van sauzen voordat je het toevoegt aan de wok. Een schuimspaan met gaten erin is handig voor het opscheppen van voedsel uit olie of saus.

6. Leer de toss.

Je duwt de wok van je af en tilt deze omhoog en klapt het eten naar je toe. Als je heel snel voedsel wilt koken, is het de manier om het te bereiden. Het is altijd een goed idee om eerst te oefenen zonder al te veel voedsel en olie in de pan. Je zou zelfs kunnen oefenen met slechts een salade erin.

7. Verdubbel het recept niet.

Als je meer voedsel wilt maken, is het niet beter om de hoeveelheden te verdubbelen van een wok gerecht. Als je teveel voedsel probeert te roerbakken, krijg je de schroeiende hitte niet. Er zal teveel vloeistof zijn. Het is beter om twee verschillende gerechten te maken, of om hetzelfde tweemaal te doen. Als je een maaltijd voor gasten bereid dan kun je beter niet het hele gerecht gelijk proberen te roerbakken. Wees selectief en bereid het in stappen.

8. De juiste timing.

Als je ingrediënten hebt die anders koken, doe deze dan apart en verwerk ze aan het einde. Stel bijvoorbeeld voor dat je wat knapperige groente en wat plakjes varkensvlees of kip hebt. Je wilt dat de kip echt sappig en niet droog is. Begin met het roerbakken van je reepjes varkensvlees of kip totdat ze precies goed zijn. Haal ze eruit en leg ze in een schaal. Kook vervolgens de groenten en als deze precies goed zijn, doe je het vlees of de kip terug in de pan. Op die manier krijg je niet de situatie dat iets rauw is en dat iets anders te gaar is.

9. Onderhoud de wokpan goed.

Wok pannen zijn praktisch onverwoestbaar. Als de wok een goede schoonmaak nodig heeft, geef hem dan een goede scrub. Maak hem schoon (zie handleiding) en verhit hem daarna opnieuw. Maak de wok na het schoonmaken erg heet en wrijf hem dan in met een dikke prop papieren doek en wat olie. Laat de pan erg heet worden en laat het dan weer afkoelen. Het kan zelfs een beetje roestig worden maar dit maakt niet uit! Wrijf de roest gewoon weg met draadwol en verwarm de pan daarna opnieuw met een beetje verse olie.

10. Geniet ervan.

Wokken is niet alleen lekker maar ook erg leuk. Geniet van de ervaring en verras jezelf en je gasten met de meest heerlijke gerechten en een brede lach

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »